Woning taxateur Enschede

Laten we eerlijk zijn; Enschede is een prachtige stad om in te wonen. Het is een stad die leeft, er is altijd wel dynamiek. Dit komt door het levendige centrum met veel variëteit in winkelaanbod, de aanwezigheid van de Hogeschool Saxion, Universiteit Twente en natuurlijk FC Twente met het aangrenzende Go Planet Parc. Daarnaast bieden de stadsparken en recreatieplekken als het Ruthbeek veel mogelijkheden om te ontspannen.

Waarom begin ik hierover als woning taxateur in Enschede? Eigenlijk heel simpel, het woonklimaat is van invloed op de prijs van een woning of bedrijfspand. Faciliteiten in een buurt zoals scholen en winkels voor de dagelijkse boodschappen, de afstand tot het centrum en bereikbaarheid dragen bij aan wooncomfort. Hier houd ik natuurlijk rekening mee als taxateur.

80.000 woningen in Enschede

Zoals bij veel steden kom je in de stadskern en de eerste ringen daaromheen vaak de wat oudere woningen en gebouwen tegen. Als de stad groeit, wat Enschede doet, zie je dat er steeds een soort ring aangebouwd wordt met nieuwbouw. De buitenste ring van een stad is dan ook vaak een nieuwbouwwijk. Van de bijna 80.000 woningen in Enschede is ongeveer 50% een koopwoning.

Wanneer krijg je als woningbezitter te maken met een taxateur? Dat hangt uiteraard van de situatie af, een aantal scenario’s zijn:
– je vraagt een financiering aan om een woning te kopen, (ver)bouwen of verduurzamen. In veel gevallen wil de bank weten wat het onderpand voor de lening waard is.
– je gaat je hypotheek aanpassen of oversluiten, dan heb je in een aantal gevallen een taxatie nodig.
– je gaat bezwaar aantekenen tegen de WOZ waarde om minder belasting te hoeven betalen.

Waar je ook een taxatie voor nodig hebt, we helpen je graag als geregistreerd en erkend taxateur in Enschede.

Zakelijke taxateur Enschede

Bedrijfsonroerendgoed (BOG) taxeren is een andere tak van sport dan een taxatie opstellen voor een woonhuis. Al jaren heb ik ervaring als taxateur in Enschede, ook in de zakelijke markt. Er zijn al flink wat vierkante meters door mij getaxeerd.

Om BOG te kunnen taxeren heb je andere kennis nodig, denk bijvoorbeeld aan het rekening houden met bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen en het ondernemersklimaat.

Wanneer krijg je zakelijk te maken met een taxateur?
– verhuur je een pand? Dan kan een huurwaarde taxatie duidelijkheid geven over de huurprijs.
– financieren, uitbreiden, kopen of verkopen van een bedrijfspand? Ook dan is een taxatie nodig!

Door de zakelijke taxaties ken ik als taxateur Enschede inmiddels best goed. Als ik je ergens mee van dienst kan zijn neem dan contact op. Ook voor een spoedtaxatie!  

Bloem Vastgoed voor taxaties in Enschede en omstreken

Je bent hier mogelijk terechtgekomen omdat je zocht op “taxateur Enschede”. Maar BloemVastgoed beperkt zich natuurlijk niet tot deze stad en zijn actief in heel Twente. We zijn gevestigd in Enschede aan de Tromplaan achter het station en hebben kantoor in deel van een prachtige oude stadsvilla. Daarom zijn taxaties in Enschede een thuiswedstrijd!

Onze klanten begeven zich voornamelijk in en rond Enschede. Als taxateur ben ik al meer dan 20 jaar actief in Enschede en omstreken. Het is een groot voordeel om als taxateur Enschede goed te kennen want het komt nog wel eens voor dat mensen uit een ander deel van het land op zoek zijn naar een koopwoning in Enschede. Voor de betrokken makelaar is het dan prettig om een lokale erkende taxateur de taxatie te laten doen voor zijn of haar klant.

Taxateur in Enschede nodig of een andere vraag?

Sander Bloem van BloemVastgoed is een erkend register-taxateur en helpt je graag verder. Heb je een taxatie of spoedtaxatie nodig van je woning of bedrijfspand, stuur dan even een bericht via het contactformulier en we nemen spoedig contact op.

Voor alle taxaties rondom verduurzaming en verbouwing, WOZ bezwaar, hypotheekaanvragen en rentemiddeling!

Neem contact op