Taxatie Enschede: Waarom is het belangrijk?

Een taxatie is een waardebepaling van een woning of bedrijfspand. Het kan worden gebruikt om verschillende redenen, bijvoorbeeld voor het verkrijgen van financiering, het afsluiten van een verzekering of het bepalen van de waarde bij een scheiding of erfenis. Een taxatie is niet alleen belangrijk voor de eigenaar, maar ook voor de koper, de bank of de verzekeraar.

Woning taxatie Enschede

Voor woningbezitters is een woningtaxatie vaak nodig bij het aanvragen van een hypotheek of financiering voor een verbouwing. Bij Bloemvastgoed zijn we gespecialiseerd in woningtaxaties in Enschede en omgeving. We werken met gecertificeerde taxateurs die een accurate waardebepaling kunnen maken.

Taxatie bedrijfspand Enschede

Bij het kopen of verkopen van een bedrijfspand is een taxatie vaak nodig om de waarde te bepalen. Ook bij het afsluiten van een financiering voor een bedrijfspand is een taxatie vaak verplicht. Bij Bloemvastgoed hebben we ruime ervaring in het taxeren van bedrijfspanden in Enschede en omgeving.

Ervaringen taxatie Enschede

Succesverhaal: Verbouwing Familie Janssen de Boer

Familie Janssen de Boer wilde graag hun woning in Enschede verbouwen, maar wist niet of ze daar genoeg financiering voor konden krijgen. Ze besloten contact op te nemen met Sander Bloem van Bloemvastgoed voor een woningtaxatie. Na de taxatie bleek dat hun woning meer waard was dan ze hadden gedacht, waardoor ze meer financiering konden krijgen dan ze oorspronkelijk hadden gepland. Hierdoor konden ze de gewenste verbouwing realiseren en hebben ze nu een woning die beter past bij hun wensen.

 

Succesverhaal: Bedrijfspand van MKB Advies

MKB Advies wilde hun bedrijfspand in Enschede verkopen, maar wist niet wat de waarde was. Ze besloten Sander Bloem van Bloemvastgoed in te schakelen voor een taxatie. Na de taxatie bleek dat het pand meer waard was dan ze hadden gedacht, waardoor ze het pand voor een hogere prijs konden verkopen dan ze hadden verwacht. Hierdoor hebben ze meer winst gemaakt dan ze oorspronkelijk hadden gepland.

 

Een ander succesverhaal gaat over een ondernemer die op zoek was naar een nieuw bedrijfspand in Enschede. Hij had al een aantal opties op het oog, maar wilde graag zeker weten dat de vraagprijs realistisch was en dat het pand geschikt was voor zijn bedrijfsvoering. Hij besloot daarom om de hulp van Sander Bloem in te schakelen voor een taxatie van het bedrijfspand.

Sander Bloem ging uitgebreid in gesprek met de ondernemer om een goed beeld te krijgen van zijn wensen en eisen voor het nieuwe bedrijfspand. Vervolgens inspecteerde hij het pand grondig en beoordeelde hij onder andere de bouwkundige staat, de ligging en de bereikbaarheid. Op basis van zijn bevindingen stelde hij een uitgebreid taxatierapport op, waarin hij een realistische waarde van het pand bepaalde.

De ondernemer was erg tevreden met de service van BloemVastgoed en het taxatierapport van Sander Bloem. Dankzij de taxatie kon hij een weloverwogen beslissing nemen over de aankoop van het bedrijfspand en wist hij zeker dat hij niet te veel betaalde.

Conclusie

Kortom, het inschakelen van Sander Bloem voor een taxatie in Enschede kan zowel voor particulieren als bedrijven veel voordelen opleveren. Door zijn jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt in Enschede kan hij een realistische waardebepaling maken en advies geven over de mogelijke opties. Of het nu gaat om een woningtaxatie of een taxatie van een bedrijfspand, bij BloemVastgoed ben je aan het juiste adres.

Een taxatie is een belangrijke stap bij het kopen, verkopen of verbouwen van een woning of bedrijfspand. Bij Bloemvastgoed hebben we ruime ervaring in het taxeren van woningen en bedrijfspanden in Enschede en omgeving. We werken met gecertificeerde taxateurs die een accurate waardebepaling kunnen maken. Bij ons bent u verzekerd van een deskundig advies.

Taxateur in Enschede nodig of een andere vraag?

Sander Bloem van BloemVastgoed is een erkend register-taxateur en helpt je graag verder. Heb je een taxatie of spoedtaxatie nodig van je woning of bedrijfspand, stuur dan even een bericht via het contactformulier en we nemen spoedig contact op.

Voor alle taxaties rondom verduurzaming en verbouwing, WOZ bezwaar, hypotheekaanvragen en rentemiddeling!

Neem contact op