Wat is woningtaxatie?

Woningtaxatie is het bepalen van de marktwaarde van uw woning door een gecertificeerde taxateur. Dit is van belang bij het aanvragen van een financiering voor een woningverbouwing, omdat de waarde van uw woning bepaalt hoeveel financiering u kunt krijgen. Een woningtaxatie kan ook nodig zijn bij de verkoop van uw woning.

Waarom is woningtaxatie belangrijk voor een verbouwing?

Een woningverbouwing kan een flinke investering zijn en het is daarom van belang om te weten hoeveel financiering u kunt krijgen. Met een woningtaxatie weet u wat uw woning waard is en kunt u bepalen hoeveel financiering u nodig heeft voor de verbouwing. Daarnaast kan een woningtaxatie u inzicht geven in eventuele verbeterpunten van uw woning, wat de waarde van uw woning kan verhogen.

Waar moet u op letten bij woningtaxatie voor een verbouwing?

Als u een woningtaxatie laat uitvoeren voor een verbouwing, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zo is het belangrijk om te zorgen dat de taxateur bekend is met de verbouwplannen en dat de verbouwing past binnen het bestemmingsplan. Daarnaast moet de taxateur weten welke werkzaamheden er worden uitgevoerd en welke materialen er worden gebruikt, zodat hij de waarde van de woning hierop kan baseren.

Welke financieringsmogelijkheden zijn er voor een woningverbouwing?

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden voor een woningverbouwing, zoals een hypotheekverhoging, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welke financieringsvorm het meest geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Een hypotheekverhoging kan voordeliger zijn vanwege de lagere rente, maar hiervoor heeft u wel overwaarde nodig. Een persoonlijke lening of doorlopend krediet kan een optie zijn als u geen overwaarde heeft.

Waar moet u op letten bij het aanvragen van financiering voor een woningverbouwing?

Bij het aanvragen van financiering voor een woningverbouwing zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zo moet u rekening houden met de administratie- en afsluitkosten voor financiering en moet u de benodigde documenten op tijd verzamelen en verstrekken. Ook is het belangrijk om realistisch te zijn over de waardestijging van uw woning na een verbouwing en om rekening te houden met de bijkomende kosten.

Wat kunt u doen om de waarde van uw woning te verhogen bij een verbouwing?

Als u gaat verbouwen, kunt u ook kijken naar manieren om de waarde van uw woning te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door te zorgen voor een goede isolatie, het plaatsen van zonnepanelen, het moderniseren van de keuken of badkamer, het creëren van extra ruimte of het aanleggen van een mooie tuin. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met de kosten en opbrengsten van de verbouwing en om te kijken naar wat gangbaar is in uw buurt. Een luxe verbouwing kan in een minder luxe buurt misschien niet de gewenste meerwaarde opleveren.

Waaraan herkent u een goede taxateur?

Als u een woningtaxatie wilt laten uitvoeren, is het belangrijk om een gecertificeerde (NRVT) taxateur in te schakelen. U kunt hiervoor terecht bij BloemVastgoed, wij zijn erkend en hebben zeer veel ervaring in het opmaken van een woningtaxatie voor verbouwing. Kijk daarom ook eens naar onze referenties van eerdere klanten, hierin vallen een aantal dingen op; professioneel, snel, gedegen en vriendelijk. Het liefst laten we u dat natuurlijk zelf ervaren!

Conclusie

Een woningtaxatie is van groot belang bij het aanvragen van financiering voor een woningverbouwing. Het bepaalt namelijk de waarde van uw woning en daarmee ook hoeveel financiering u kunt krijgen. Het is daarom belangrijk om een goede taxateur in te schakelen en rekening te houden met de verbouwplannen bij de taxatie. Ook bij het aanvragen van financiering zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Door te kijken naar manieren om de waarde van uw woning te verhogen bij een verbouwing, kunt u daarnaast ook nog eens extra meerwaarde creëren.

Taxateur nodig voor een woningtaxatie voor verbouwing ?

Sander Bloem van BloemVastgoed is een erkend register-taxateur en helpt je graag verder. Heb je een taxatie of spoedtaxatie nodig van je woning of bedrijfspand, stuur dan even een bericht via het contactformulier en we nemen spoedig contact op.

Voor alle taxaties rondom verduurzaming en verbouwing, WOZ bezwaar, hypotheekaanvragen en rentemiddeling!

Neem contact op