Zijn taxatiekosten aftrekbaar; wat wordt daarmee bedoeld?

Daarmee wordt bedoeld dat sommige kosten die u maakt voor uw eigen woning afgetrokken mogen worden van uw inkomen waardoor u mogelijk iets minder belasting betaalt.

Of taxatiekosten aftrekbaar zijn heeft dus te maken met de reden van de taxatie.
Laat u uw woning taxeren om bezwaar in te dienen tegen de WOZ-waarde dan mag u de kosten voor het op laten maken van het taxatierapport niet aftrekken bij de belastingdienst. Wel kennen een aantal gemeenten hier een speciale vergoeding voor. Informeer daarvoor bij uw eigen gemeente.

Als u een lening gaat aanvragen voor de aankoop van een woning of een verbouwing, dan zal de bank van u een taxatierapport verlangen. Ze willen natuurlijk wel zeker weten dat er voldoende onderpand is voor het geval de lening niet terugbetaald kan worden.
Voor deze reden van taxatie zijn de taxatiekosten aftrekbaar! Eenmaal per belastingjaar zijn deze (in datzelfde jaar) gemaakte taxatiekosten aftrekbaar voor u.
Zo zijn er nog een aantal kosten die u maakt rondom de aankoop of verbouwing van een woning die afgetrokken mogen worden.

Taxatie aankoop of verbouwing van woning

Naast de taxatiekosten zijn er dus een aantal andere kosten aftrekbaar die u maakt bij het aanvragen van een financiering voor de aankoop van een woning of een verbouwing. Uiteraard wil ik u zo goed mogelijk van advies voorzien maar mijn vak is natuurlijk taxeren! Daarom is het verstandig om ook even te informeren bij de Belastingdienst.

Op de website van de belastingdienst kunt u precies lezen wanneer taxatiekosten aftrekbaar zijn. Ook over de andere kosten die u maakt, zoals bij de notaris en hypotheekadviseur, staat hier meer informatie.

Wilt u meer weten over een taxatie voor een financiering, neem dan gerust contact op. Door mijn jarenlange ervaring kan ik goed helpen bij eventuele vragen. Wanneer u mij inschakelt voor een taxatie ontvangt u van mij een gevalideerde en goede taxatie welke te gebruiken is voor uw financieringsaanvraag.

Zakelijke taxaties bij Bloem Vastgoed

Doordat we veel taxeren krijgen we regelmatig ook de vraag “zijn taxatiekosten aftrekbaar”, vandaar dat we hier inmiddels aardig wat kennis van hebben opgedaan en ervaring mee hebben. Maar we taxeren natuurlijk veel meer dan particuliere woningen voor financieringen of WOZ-bezwaren.

Bloem Vastgoed staat ook klaar voor haar zakelijke klanten. Het taxeren van bedrijfsonroerendgoed is een hele andere tak van sport, waar wij overigens erg bedreven in zijn!

Omdat BloemVastgoed dagelijks bezig is met taxeren krijgen we veel aanvullende vragen van particuliere en zakelijke klanten, ook over de aftrek van de taxatiekosten. Ondanks dat we een zo goed mogelijke en transparante dienstverlening aan willen bieden moeten we ook reëel blijven; een taxateur is geen accountant.

Dus met het oog op schoenmaker blijf bij je leest, zullen we je voor sommige vragen liever doorverwijzen naar een accountant, hypotheekadviseur of financieel adviseur. Binnen ons netwerk hebben we diverse kundige partijen waar we regelmatig mee samenwerken en je graag mee in contact brengen.

Taxatie aanvragen of hulp nodig?

Sander Bloem van BloemVastgoed is een erkend register-taxateur en helpt je graag verder. Heb je een taxatie of spoedtaxatie nodig van je woning of bedrijfspand, stuur dan even een bericht via het contactformulier en we nemen spoedig contact op.

Voor alle taxaties rondom verduurzaming en verbouwing, WOZ bezwaar, hypotheekaanvragen en rentemiddeling!

Neem contact op